Сусрет ученика са Тодом Николетићем

У петак, 08.10.2021., у оквиру дечије недеље, Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ представила је основцима из Чајетине и Сирогојна, Тода Николетића, једног од најпопуларнијих писаца и песника за децу у Србији и земљама региона. Дружење деце са овим изузетним писцем је организовано најпре у сали Библиотеке у Чајетини, а онда у Спортској хали у Чајетини. 

Представљање књиге Ленке Смиљанић "Мењај свет"

Синоћ, 07.10.2021., у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“, одржана је промоција књиге Ленке Смиљанић, „Мењај свет“. Библиотекарка Љиљана Ракић представила је публици  једну веома младу и талентовану особу, која има само 10 година, а већ поседује колекцију награда освојених на разним литерарним такмичењима и фестивалима, међу којима су и „Деца међу нарцисима“, „Тасини дани“ у Сараоцима, „Дани Раше Попова“ у Мокрину.

Радионица "Илустрација омиљене књиге или књижевног лика"

Јуче, 6.10.2021. успешно је реализована радионица "Илустрација омиљене књиге или књижевног лика", коју су осмислиле наше колегинице, Андријана Андријашевић и Невена Шопаловић. 

У просторијама Културног центра на Златибору, 28 ученика О.Ш. "Димитрије Туцовић", подељених у две групе, млађе и старије, представили су корице омиљене књиге и књижевне ликове, техником по избору. Неки од учесника, инспирисани својом другарицом Ленком Смиљанић, нацртали су корице књиге коју би сами написали.  

Свечани пријем првака у библиотеци

У петак, 01.10.2021. године, у Библиотеци "Љубиша Р. Ђенић" одржан је свечани пријем ђака првака из основних школа општине Чајетина. Том приликом Библиотека је уручила бесплатне чланске карте деци, као знак пажње поводом њиховог пласка у школу и у нади да ће у будућности блиско сарађивати са својим новим члановима. Деца су могла да сазнају основне информације везане за услуге библиотека у Чајетини и на Златибору, које ће моћи да користе. 
Општина Чајетина, на челу са председником Миланом Стаматовићем је деци уручила по пет хиљада динара, такође са жељама за срећан полазак у школу.

Сусрет младих из братских општина Кнић и Чајетина

У среду, 29.09.2021., Библиотека "Љубиша Р. Ђенић" је била место сусрета талентованих ученика основних школа из две братске општине, Кнић и Чајетине. Сусрет су поздравили Љиљана Ракић, библиотекар, Драган Вујовић, испред удружења за неговање пријатељства између општина Кнић и Чајетина, Марија Костић, директорка Културног центра Кнић и завичајна књижевница из Чајетине, Мирјана Ранковић Луковић.

Промоција књиге и изложба "ДУШАН СТАРЧЕВИЋ - ПУТ У СВЕТЛОСТ"

У уторак, 07.09.2021. године у Градској галерији Ужице, одржана је промоција књиге и отворена ретроспективна изложба „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ – ПУТ У СВЕТЛОСТ“. О књизи су говорили Љиљана Ракић, библиотекар и представник издавача књиге, Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“, Катарина Доганџић-Мићуновић, виши кустос у Народном музеју Ужице и уредник књиге, као и сам аутор. 

Трибина: Од присаједињења до прекрајања, Војводина у Краљевини СХС/Југославији од 1918. до 1941. године

У оквиру упознавања културних институција у централној Србији са радом Архива Војводине, у петак, 03.09.2021.године, у сали Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини,  организована је трибина под називом: Национална идеја Срба Војводине и присаједињење Краљевини Србији 1918. године.  На трибини је говорио професор доктор Саша Марковић, који је промовисао  ауторску књугу  „Од присаједињења до прекрајања, Војводина у Краљевини СХС/Југославији од 1918. до 1941. године“.

Промоција књига Милосава Радибратовића

У четвртак, 19. августа, у склопу Сабора изворне народне песме „Без извора нема воде...“ у Рожанству, одржана је промоција две књиге Милосава Радибратовића, издавача Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини.

Издавачка делатност Библиотеке је првенствено усмерена ка нашем завичају и завичајним ствараоцима, као што је господин Радибратовић. У дугогодишњој и успешној сарадњи  са Библиотеком „Љубиша Р. Ђенић“, овај завичајни писац је објавио једанаест књига.

Промоција Тополе на Златибору

Након промоције Златибора у Тополи почетком јуна и том приликом остварене сарадње, 2. августа, на Илиндан, дошло је до узвратне посете и промоције Туристичке организације Опленац из Тополе на Златибору.

Богати вишечасовни програм промоције Опленца и Тополе на неколико локација на Златибору почео је представљањем прве монографије о чувеном вашару и Опленачкој берби у Тополи која је одржана од 17 часова у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ , у Културном центру на Златибору.