Концерт

Концерт на Краљевом тргу на Златибору - OLD FRIENDS

 

"Old friends" су група из Ужица, која изводи акустичну музику различитих жанрова. На репертоару групе налазе се рок, поп, блуз, џез, фламенко... тако да наступи "Old friends" изгледају као музички пут око света. 

Среда, 2. август 2017. Краљев трг, Златибор

Браћа Теофиловић у Чиготи

 

Концерт Браће Теофиловић у Сали "Звездано небо" у Чиготи, у среду 1. фебруара 2017. године, са почетком од 20,30 часова.

Концерт Дринских сплавара за посетиоце Библиотеке

     У понедељак, 7.марта у пуној сали Библиотеке поводом Дана жена, Дрински сплавари су забављали госте Библиотеке. Групу Дрински сплавари чине Адам Ристић, гитариста, Жељко Станојевић, гитариста и Марија Киблицкаја, вокал.

     Мушки део групе су музичари који долазе из Бајине Баште, а Марија стиже из Русије и већ годину дана успешно наступа са овим музичарима. Богат репеортар који су са успехом изнели ово вече чине староградске, поп - рок мелодије, шлагери, затим музичке нумере из домаћих филмова. Марија је извођењем руских балада и својим раскошним гласом одушевила све присутне. Наручито је била симпатична у извођењу народних српских песама, неодољиво и са призвуком меког руског изговора.

      Вече је протекло топло и распевано, било је помало и игре, али су сви уживали, и организатори и извођачи,  најбитније посетиоци.

Дрински сплавари - музичко вече у библиотеци

                       7. марта 2016. године у 19 часова у Библиотеци ће бити одржан концерт "Дринских сплавара". Трио чине Драган Ристић - гитара, Марија Киблицкаја - вокал и Жељко Станојевић - гитара, а репертоар је састављен од поп-рок, народне, руске и нумера староградске музике.

Поетски час Бранка Пражића

      Библиотека "Љубиша Р. Ђенић" је 30. новембра 2012. године организовала поетско музички час за ученике од првог до четвртог разреда ОШ " Димитрије Туцовић" из Чајетине. Главни актер поред деце је био кантаутор и музичар Бранко Пражић. Бранка Пражића су Чајетинци упознали много раније као пратиоца песника Душка Трифуновића.

     Уз одушевљење деце час се претворио у велику журку. После "предавања уз гитару" Бранка Пражића, ученици су обновили градиво. Певале су се песме најпознатијих српских песника, а могле су уживати и њихове учитељице и "библиотетке" уз пар старих добрих евергрин песама.

     Деца су била одушевљена, причали су вицеве, рецитовали, певали, а онда је велики Дом културе постао дискотека. Уз тактове музике" Ћиху, ћиху, ћиху -ху..." прохујио је воз остављајући за собом смех и радост.

                                                                                                                Фотографија: Драган Никић

 

Концерт класичне музике

"Beethoven duo" и "The Burns" наступиће у среду, 13. маја, у 2000 часова, у сали Дома културе у Чајетини. Солисти су Сандра Пауновић (виолина), и Далибор Богдановић (виолончело).

Сандра и Далибор су оснивачи "Beethoven duа", са којим наступају од 1999. године, и иза себе имају велики број наступа, како на такмичењима, фестивалима, тако и на концертима у земљи и ван ње.

Бенд "The Burns" основан је 2005. године, а велики број њихових обожавалаца довољно говори о квалитету њиховог извођења.

Концерт организују библиотека "Љубиша Р. Ђенић" и Културно-спортски центар, Чајетина.

 

Европа игра - концерт Смиљке Исаковић, чембало

28.07.2008. - Европа игра - концерт Смиљке Исаковић, чембало 

Музичко путовање око света – др. Урош Дојчиновић, гитара

21.02.2008. - Музичко путовање око света – др. Урош Дојчиновић, гитара

Сећање на Душка Трифуновића

17.01.2008. - Сећање на Душка Трифуновића – поетски концерт Бранка Пражића

Сакупљач садржаја