Резултати Конкурса за најбољег афористичарa на тему "Југоносталгија"

На овогодишњем Конкурсу за најбољег афористичара на тему "Југоносталгија" учествовало је 47 афористичара из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније и Црне Горе. Пред комисијом се нашло 1070 афоризама. Жири у саставу: Зоран Богдановић - председник комисије и афористичар, Љиљана Ракић - библиотекар и Јелена Танасковић - сарадник за односе са јавношћу.

Прва награда - петодневни боравак за једну особу у одмаралишту "Дунав" на Златибору припала је Слободану М. Стефановићу из Београда.

Друга награда - продужени викенд за једну особу у студентском одмаралишту "Ратко Митровић" на Златибору припала је Абдурахману Халиловићу из Ријеке (Хрватска).

Трећа награда - викенд за једну особу у музеју "Старо село" у Сирогојну припала је Василу Толевском из Скопља (Македонија).

Због специфичности теме, а у жељи да наградимо учеснике из свих република бивше СФРЈ награђујемо и два учесника специјалном захвалницом и то: Дејана Тофчевића из Подгорице ( Црна Гора) и Миладина Берића из Бања Луке (Република Српска). 

Награде ће бити уручене првог дана манифестације "Летњи улични ерски кабаре", у Чајетини 8. августа 2014. године. У случају да награђени афористичари не буду у могућности да дођу, ваучери ће им бити достављени накнадно на кућне адресе.