Сусрет младих из братских општина Кнић и Чајетина

У среду, 29.09.2021., Библиотека "Љубиша Р. Ђенић" је била место сусрета талентованих ученика основних школа из две братске општине, Кнић и Чајетине. Сусрет су поздравили Љиљана Ракић, библиотекар, Драган Вујовић, испред удружења за неговање пријатељства између општина Кнић и Чајетина, Марија Костић, директорка Културног центра Кнић и завичајна књижевница из Чајетине, Мирјана Ранковић Луковић.

Деца из О.Ш. "Димитрије Туцовић" из Чајетине, заједно са наставницом Маријом Вуловић, имали су прилику да кроз стихове покажу свој уметнички дух ученицима из Кнића, који су такође били награђивани на фестивалу "Добричино праскозорје" у Коњуши код Кнића, за своје литерарно и ликовно умеће.

"Добричино праскозорје" је фестивал у част песника Добрице Ерића, где се деца надмећу у писању песама, компоновању, цртању и рецитовању. Марија Костић, директорка Културног центра Кнић се нада да ће ова манифестација попримити републички карактер, спајајући младе таленте из целе Србије и пружајући им могућност да учествују и уживају у богатом културно-уметничком програму.