25. семинар мреже "Библиотеке нашег окружења"

Доделом годишњих признања Интернет клуба, 1. јуна 2021. године, започео је 25. по реду, годишњи семинар мреже "Библиотеке нашег окружења", под називовом "Облици и методи дигиталних комуникација (2) – друштвене мреже и Гугл учионица". Током три дана трајања, семинар је окупио 40 библиотека из разних делова Србије, у бањи Врујци, у тренинг центру Интернет клуба. 

Радионица "Цврчак и мрав"

Биоблиотека "Љубиша Р. Ђенић" је 29. 10. 2020. године, имала част да угости најмлађе чланове друштва, који похађају вртић у Чајетини. Васпитачице Љиљана Савић и Милена Дедић су довеле млађу васпитну групу у библиотеку, као део њиховог пројекта о мравима. Деца су имала прилику да поново чују причу "Цврчак и мрав" и да науче нешто ново о овим инсектима. За крај су отпевали песмицу коју су научили у вртићу, уз обећање да ће радо поново доћи у посету.

Стручни скуп „Библиотеке на интернету током пандемије COVID 19“

У складу са свим мерама здравстрвене заштите, 22, 23. и 24. септембра 2020. године, одржан је стручни скуп, под називом „Библиотеке на интернету током пандемије COVID 19“, у просторијама Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“, на Златибору и у Чајетини. Организатори скупа су Интернет клуб (сектор за библиотеке, архиве и музеје), у сарадњи са Библиотеком града Београда и Библиотеком "Љубиша Р.Ђенић" из Чајетине, добитником награде „Web библиотека 2020.“

Радионица поводом Међународног дана жена

Поводом предстојећег празника, Међународног дана жена, средња васпитна група из вртића „Нарцис“, је у понедељак, 3. марта 2020. године, реализовала активност у сарадњи са Библиотеком „Љубиша Р. Ђенић“.  

У просторијама огранка библиотеке на Златибору, деца су најпре имала прилику да чују приче из појединих дечијих књига и да опробају своје знање у квизу „Радозналац“.  Други део радионице је био посвећен изради честитки за маме. У том послу, деца су имала помоћ васпитача и запослених у библиотеци.  

Семинар „Дигитална комуникација библиотека у раду са младим корисницима"

У петак, 28. фебруара 2020. године, у заједничкој организацији Библиотекe „Љубиша Р. Ђенић“ и Интернет клуба, у просторијама Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“, одржан је семинар из програма сталног стручног усавршавања у библиотечко–информационој делатности „ДИГИТАЛНA КОМУНУКАЦИЈА БИБЛИОТЕКА У РАДУ СА МЛАДИМ КОРИСНИЦИМА“, у трајању од шест наставних сати.

Радионица поводом Међународног дана матерњег језика

У петак, 21. фебруара 2020. године, у Библиотеци „Љубиша  Р. Ђенић“, одржана је радионица са децом из ПУ „Радост“. Повод за њихову посету је Међународни дан матерњег језика, који се са на овај дан обележава широм света, још од 2000.године.  Основни циљ је да се подигне свест о значају матерњег језика и мултилингвизма.

Радионицу смо започели међусобним поздрављањем на различитим језицима, а затим смо разговарали о значају очувања матерњег језика, као и о изреци „Човек онолико вреди колико језика познаје“.  Да би умели да ценимо туђе, морамо прво да ценимо своје. 

Радионица за децу "Оживљавам слике речима"

У организацији Библиотеке "Љубиша Р. Ђенић", Бојана Петронијевић, професор српског језика и књижевности, реализовала је своју радионицу о стрипу „Оживљавам слике речима“ са ученицима седмог разреда ОШ „Димитрије Туцовић“  у Чајтини и на Златибору, 22. новембра 2019. године.