Првих десет радионица "С децом око света"

Библиотекари из Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ из Чајетине, Љиљана Ракић и Јелена Пантовић, су у новембру 2021. године осмислиле и покренуле серијал радионица „С децом око света“, намењених деци предшколског узраста и нижих разреда основне школе. Основна замисао је да се деца упознају са различитим народима, културама и обичајима. На свакој радионици се на креативан и интерактиван начин прадставља једна држава, са основним географским, природним, друштвеним и културним одликама и вредностима, као и различите игре и активности.
До сада је реализовано 10 радионица, 7 у току 2021. године (Италија, Шпанија, Немачка, Кина, Русија, Француска и САД), а у 2022. години, до сада су реализоване 3 радионице (Србија, Јапан и Грчка).
Идеја о реализацији радионица је потекла од истоимене књиге "С децом око света" Татјане Родић, у издању Креативног Центра.
Радионице се одржавају једном седмично и обично трају сат времена. Деца активно учествују и бирају дестинацију за наредну радионицу. Заинтересованост и мотивисаност деце за новим сазнањима о свету који их окружује су додатни подстрек за осмишљавање следећих радионица.
Плакате за сваку радионицу реализује фотографски студио "Никић", сарадник Библиотеке на овом пројекту.