Представљање књиге Бранислава Грковића „Јурећи љубав“ и stand up представа Дарка Црногорца „Ово није била моја идеја“

У петак, 14.10.2022. године у сали Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ одржана су два дешавања, представљање књиге Бранислава Грковића „Јурећи љубав“ и „Stand up“ представа Дарка Црногорца, под називом „Ово није била моја идеја“. 
Први део вечери је био посвећен промоцији књиге „Јурећи љубав“, чији је аутор Бранислав Грковић, рођен у Сомбору, а живи и ради у Београду. По занимању је истакнути новинар. За себе каже да је до сада једном истрчао маратон, прави своје пиво, а сада је написао и књигу. У питању су приче, које би могле бити цртице из интимног живота свакога од нас. Укратко, говори о томе шта се дешава када јуримо љубав, а свако трчи у својој стази. Неки су ово већ доживели, а неки проживљавају или ће то тек да им се деси. О књизи су поред аутора говорили и Бојан Савић и Дарко Црногорац, дугогодишње колеге из редакције „Њуз.нет“,  као и чланови сценаристичке екипе емисије "24 минута са Зораном Кесићем". „Њуз.нет“ је сатирични портал који од 2010. године објављује измишљене вести, под слоганом  „Вести у огледалу“.  
Неизоставно је поменути Бојана Савића, рођеног Чајетинца, који је био иницијатор за реализацију ове врло успешне и посећене вечери. Бојан  је своју новинарску каријеру започео 2011. године, сарадњом са сатиричним сајтом „Њуз.нет“, чији је редовни сарадник. Иначе је и познати квиз играч. Први значајан успех остварио је у Суперфиналу ТВ Слагалице 2008/2009. организованог у част 15 година постојања квиза. Био је победник првог од осам циклуса од којих се састојало Суперфинале, а на крају комплетног Суперфинала заузео је четврто место. 2018. године у овом квизу је освојио прво место у 118. редовном циклусу. 
Након промоције књиге, Дарко Црногорац је извео „stand up“ представу „Ово није била моја идеја“. Теме које су биле у фокусу су анегдоте из свакодневног живота, са врло мало политике. Овај „stand up“ комичар се бави писањем дуго година, док је „stand up“ комедија нови жанр, у коме се проналази у последње време. Посебна драж је у томе, што за разлику од писања, наступање пред публиком одмах пружа повратне информације, а у случају чајетинске публике, реакције су биле врло позитивне.