Промоција књиге Милосава Радибратовића "Завичај ми приче казује"

У Рожанству је и ове године 19. августа одржана манифестација "Без извора нема воде". Скоро пуне две деценије овај сабор традиционално на Преображење окупља певачке групе и певачке парове „извика“, из целог златиборског округа. Програм је почео мало после 17 часова представљањем књиге Милосава Радибратовића „Завичај ми приче казује“, у издаваштву Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“. О књизи су поред аутора говорили Драган Новаковић и Жарко Божанић, док је програм водила Љиљана Ракић. 
Издавачка делатност Библиотеке је првенствено усмерена ка завичајним ствараоцима и књижевницима, као што је господин Радибратовић. У дугогодишњој и успешној сарадњи  са Библиотеком „Љубиша Р. Ђенић“, он је објавио дванаест књига, у којима је већином заступљено село Рожанство, непресушна тема за аутора.
Милосав Радибратовић је члан Удружења књижевника Србије и завичајни писац који годинама пожртвовано проучва свој завичај и ради на пословима спасавања културне баштине, за шта је потребно много упорности, добре воље и самоодрицања. Његова дела представљају вредан допринос проучавању села Рожанство.
И у овој књизи, аутор жели да сачува за сва времена нека сећања на догађаје, ликове и прохујале деценије, остављајући свој писани траг, комплетирајући хронику родног села и чувајући прошлост како садашњим, тако и будућим генерацијама.