Отворена изложба слика из фонда библиотеке "Љубиша Р. Ђенић"

Јуче је, 17.11.2020. године, у галерији Културног центра на Златибору, отворена изложба слика из уметничке збирке библиотеке "Љубиша Р. Ђенић", из Чајетине. Изложба је отворена без присуства публике, али ће сви заинтересовани моћи да је посете, до краја новембра, у термину између 10 и 17 часова, у групама до 5 особа и уз обавезно ношење маски.
 
Циљ ове изложбе је да се љубитељима ове врсте стваралаштва, прикаже део збирке коју чајетинска библиотека поседује, као репрезентативан пример квалитета и богатства ликовног опуса врсних стваралаца, којима се библиотека поноси. 

Међу 30 изложених слика се могу приметити дела значајних сликарских имена, као што су Оља Ивањицки, Драгић Петровић Медош, Обрад Јовновић, Божо Ковачевић, затим Радомир Верговић, Драган Димић, Душан Старчевић, као и радови млађих уметника попут Николе Чутурила. Оно што их све везује и омогућава њихово заједничко излагање, без обзира на различите технике, мотиве и приступе, јесте да су на свим сликама изражени динамичност, колорит широког спектра, склад композиције и валерска прецизност. 

Галерија на Златибору представља право место за предах од свакодневнице. „Галерија је млада, тек у развоју, али већ до сада смо успели да направимо нешто интересантно, а то је да од наивне уметности, преко дела са ликовних колонија „Диванхане“ и „Трнава“ излажемо и модерну уметност, што је обележило претходни месец, изложба Стефана Лукића. Сада смо се одлучили да изложимо класичније примере уља на платну и аквареле наших познатих уметника“, истиче Андријана Андријашевић, мастер примењени уметник, представник организатора изложбе, библиотеке "Љубиша Р. Ђенић" и Туристичке организације Златибор. Већ у децембру, у галерији ће бити изложено опет нешто другачије, изложба скулптуре под називом „Еротика у уметности“, Иштвана Фуска из Србобрана.