Друга национална смотра Хортикултурних библиотека и Прва регионалана смотра Хортикултурних библиотека

Друга национална смотра Хортикултурних библиотека и Прва регионалана смотра Хортикултурних библиотека одржана је у Лазаревацу 10. и 11. октобра 2019.

Домаћин је била Народна библиотека „Димитрије Туцовић“ Лазаревац, а скуп су се одазвали садашњи и потенцијални чланиови ове мреже из  Србије, БиХ и РС, С.Македоније и Хрватске. Тачније, библиотеке из Чајетине, Кикинде, Лазаревцам Зворника, Тузле, Битоља и Винковаца.

Опширније на наведеном линку:
 

Одржан семинар "Хортикултурне библиотеке - локалне заједнице - Чајетина"

 

Мрежа ХОРТИКУЛТУРНЕ БИБЛИОТЕКЕ Србије и Едукативни центар Интернет клуба Љиг, одржали су семинар и тренинг радионицу "Хортикултурне библиотеке - локалне заједнице - Чајетина", данас, 26. септембра.

Библиотекари свих библиотека са територије Општине Чајетина у првом делу радног окупљања упознали су се са актуелностима и савременим интенцијама имплементације хортикултуре у библиотечкој делатности.

Конкурс ИКТ медија „Дигитални свет пољског цвећа“

       Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ Чајетина и Интернет клуб Љиг расписују  КОНКУРС ИКТ МЕДИЈА „ДИГИТАЛНИ СВЕТ ПОЉСКОГ ЦВЕЋА“.
      Циљ конкурса је промоција и очување хортикултурне  Србије коришћењем дигиталних формата. На конкурсу могу учествовати аматери и професионалци са пребивалиштем у Републици Србији. Учесницима се оставља слобода да, у складу са задатом темом, изразе своје идеје и испоље креативност. ИКТ медјски записи – видео и фото, који треба да приказују СВЕТ ПОЉСКОГ ЦВЕЋА, хортикултурне мотиве Србије, као и индивидуалне или колективне активности  на том пољу ( узгој, производња, селекција, истраживање, опис, запис, иновације… )
 
ДЕТАЉНИЈЕ КЛИКОМ НА ЛИНК:

http://www.internet.edu.rs/index.php/2-uncategorised/115-n-urs-i-di-dig…